Simpele Pannenkoeken
Een klassiek en eenvoudig recept voor luchtige pannenkoeken met slechts een paar basisingrediënten. Perfect voor een snel ontbijt of een zoete traktatie.
Equipment
- 1 Koekenpan
- 1 Garde of mixer
- 1 Beslagkom
- 1 Soeplepel of kleine pollepel
- 1 Spatel
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 1 snufje zout
- Boter of olie om in te bakken
Instructies
- Doe de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de eieren toe en giet een beetje melk erbij. Begin met mixen tot er een glad beslag ontstaat.
- Voeg al mixend de rest van de melk toe tot je een dun, glad beslag hebt.
- Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een soeplepel beslag in de pan en kantel de pan zodat het beslag zich goed verspreidt.
- Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
- Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin.
- Herhaal tot het beslag op is.
Notities
- Serveer met stroop, poedersuiker, jam of vers fruit.
- Je kunt variëren door kaneel, vanille of plakjes appel toe te voegen aan het beslag.
- Vervang een deel van de melk door bruiswater voor extra luchtige pannenkoeken.
Geef een reactie