Simpele pannenkoeken

Simpele Pannenkoeken

Een klassiek en eenvoudig recept voor luchtige pannenkoeken met slechts een paar basisingrediënten. Perfect voor een snel ontbijt of een zoete traktatie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 1 Garde of mixer
  • 1 Beslagkom
  • 1 Soeplepel of kleine pollepel
  • 1 Spatel

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Doe de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
  • Voeg de eieren toe en giet een beetje melk erbij. Begin met mixen tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg al mixend de rest van de melk toe tot je een dun, glad beslag hebt.
  • Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een soeplepel beslag in de pan en kantel de pan zodat het beslag zich goed verspreidt.
  • Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
  • Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin.
  • Herhaal tot het beslag op is.

Notities

  • Serveer met stroop, poedersuiker, jam of vers fruit.
  • Je kunt variëren door kaneel, vanille of plakjes appel toe te voegen aan het beslag.
  • Vervang een deel van de melk door bruiswater voor extra luchtige pannenkoeken.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept