Ga terug
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Simpele Pannenkoeken
Een klassiek en eenvoudig recept voor luchtige pannenkoeken met slechts een paar basisingrediënten. Perfect voor een snel ontbijt of een zoete traktatie.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Ontbijt
Keuken
Hollands
Porties
4
Equipment
1 Koekenpan
1 Garde of mixer
1 Beslagkom
1 Soeplepel of kleine pollepel
1 Spatel
Ingrediënten
250
gram
bloem
2
eieren
500
ml
melk
1
snufje
zout
Boter of olie
om in te bakken
Instructies
Doe de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
Voeg de eieren toe en giet een beetje melk erbij. Begin met mixen tot er een glad beslag ontstaat.
Voeg al mixend de rest van de melk toe tot je een dun, glad beslag hebt.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet een soeplepel beslag in de pan en kantel de pan zodat het beslag zich goed verspreidt.
Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin.
Herhaal tot het beslag op is.
Notities
Serveer met stroop, poedersuiker, jam of vers fruit.
Je kunt variëren door kaneel, vanille of plakjes appel toe te voegen aan het beslag.
Vervang een deel van de melk door bruiswater voor extra luchtige pannenkoeken.