Mosterdsoep

Mosterdsoep

Een romige, hartige soep met een pittige mosterdsmaak. Perfect als voorgerecht of lichte lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Soeppan
  • 1 Garde of houten lepel
  • 1 Staafmixer voor extra gladde soep

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels grove mosterd Groninger of Dijon
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram spekreepjes of gerookte zalm voor garnering
  • verse bieslook of peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig in de boter, zonder dat ze kleuren.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door, laat dit 1 minuut garen.
  • Voeg de mosterd toe en roer goed door.
  • Schenk langzaam de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de slagroom toe en roer door. Laat nog 5 minuten zachtjes trekken (niet koken).
  • Pureer eventueel met een staafmixer voor een gladdere structuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met spekjes of verse kruiden.

Notities

  • Voor een vegetarische variant laat je het vlees weg en gebruik je groentebouillon.
  • Gebruik grove mosterd voor extra smaak en textuur.
  • Lekker met knapperig brood of croutons.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept