Borrelplank met droge worst, kaas en zilveruitjes

Borrelplank met droge worst, kaas en zilveruitjes

Een klassiek Nederlands borrelhapje dat altijd in de smaak valt. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie van droge worst, pittige kaas en frisse zilveruitjes is ideaal voor een gezellige borrel of als voorgerecht. Serveer het op een mooie plank voor een rustieke uitstraling. Dit recept vergt geen kookkunsten en is binnen enkele minuten klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Keuken Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 Snijplank
  • 1 Koksmes
  • 1 Serveerplank of schaal
  • Cocktailprikkers

Ingrediënten
  

  • 150 gram droge worst (bijv. Groningse of Franse saucisson)
  • 150 gram pittige kaas (zoals oude Goudse of boerenkaas)
  • 1 potje zilveruitjes (circa 200 gram uitgelekt)

Instructies
 

  • Snijd de droge worst in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  • Snijd de kaas in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
  • Laat de zilveruitjes uitlekken in een vergiet.
  • Rijg op elke prikker een zilveruitje, een plakje droge worst en een blokje kaas (of in een volgorde naar keuze).
  • Leg de prikkers op een serveerplank en serveer direct.

Notities

  • Voeg augurkjes of mosterd toe voor extra variatie.
  • Serveer met stokbrood of toastjes als je het wat uitgebreider wilt maken.
  • De kwaliteit van de kaas en worst maakt een groot verschil, dus kies producten van goede herkomst.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept